dinsdag 19 september 2023

>Trots

Best iets om heel trots te zijn op Brigitte. 
In haar laatste levensmaanden, nu bijna 13 jaar geleden,  deed ze vrijwillig mee aan een experimentele kankerbehandeling bij prof. dr. Verslype van de afdeling nucleaire geneeskunde in het UZ Leuven. Het kwam er op neer dat ze inspuitingen kreeg met een radioactieve stof die de uitzaaiingen moest aanvallen. Het was een zware therapie want ze moest, in haar terminale toestand,  een 3-tal dagen in complete isolatie leven omdat ze radioactief was na de inspuitingen.
Op de foto Brigitte, zwaar terminaal maar nog genietend, op een terrasje in Leuven. 
Ze moest voor de therapie de maandagmorgen om 9h in het UZ zijn, veel te vermoeiend voor haar om de maandagmorgen in volle spits van Roeselare te vertrekken naar het UZ. We boekten telkens een kamer in het toenmalige hotel IBIS Leuven Centrum op wandelafstand van de Markt  en vertrokken dus op zondagnamiddag naar Leuven, wandelden wat, gingen wat eten in een restaurant en 's morgens kon ik ze dan vanuit het hotel op een normaler uur naar het UZ voeren. De donderdag werd ze dan met een ziekenwagen teruggebracht naar huis.

In het artikel hier onder kun je lezen dat het UZ Leuven een pionier was in die PRRT behandeling. Door vrijwilligers zoals Brigitte is dit een therapie geworden die nu sedert enkele maanden o.a. ook in AZ Delta en elders toegepast wordt. Dankjewel Brigitte voor je moed en zelfopoffering indertijd die nu anderen ten goede komt.
Kanker wordt bestreden door geavanceerde research van top-dokters en -wetenschappers en mensen die daar als vrijwilliger onbaatzuchtig willen aan meewerken.